KPMG’NİN gerçekleştirdiği Telekomünikasyon CEO Araştırması’na göre, sektör CEO’ları gelecek 3 yıl içinde şirketlerinin büyüyeceğinden emin. Araştırmaya katılan üst düzey yöneticiler, sektörlerindeki yıkıcı etkilere ayak uydurabileceklerine, hatta yıkımı bizzat yaratacaklarını söylüyor.

Araştırmaya katılan sektördeki üst düzey yöneticilerin neredeyse tamamı (yüzde 99), yeni teknolojileri göz önünde bulundurarak, şirketleri için yakın gelecekte büyüme konusunda ümitli olduğunu söyledi. Yine katılımcıların yüzde 96’sı, gelecek 3 yılda telekomünikasyon sektörünün büyüme göstereceğinden emin olduklarını dile getirdi. Araştırmaya dünyanın önde gelen 82 telekom şirketinin CEO’su katıldı. Katılımcı firmaların üçte ikisinin yıllık kazancı 1 milyar dolar ve üzerinde. Telekom CEO’ları şirketlerinin büyüme kabiliyetine güveniyor.

Özellikle stratejik ortaklıklar ve birleşmesatın almalar yoluyla gerçekleşecek büyüme trendinin birkaç yıl süreceğine inanıyorlar. Araştırmaya katılan sektör yöneticilerinin yüzde 99’u, teknolojik bozulmayı tehdit yerine şirketleri için fırsat olarak görüyor. Katılımcıların yüzde 94’ü, rakiplerinin yarattığı yıkımı beklemektense, şirketlerinin sektörü yıkacak hamleler yaptığına inanıyor. CEO’lara göre değişen teknoloji ve müşteri talebi yapay zeka, nesnelerin interneti ve 5G gibi alanlarda yeni ürün ve hizmet imkanları oluşturuyor. İyi haftalar...

-------------

Gecelerin efendisi OPPO RX17 Pro Türkiye’de
 
Ülkemize çok yeni giriş yapan OPPO’nun RX17 Pro modelini sizler için inceledik

ÜRETİCİ firmanın yolladığı bilgilere göre OPPO RX17 Pro, dünyada damla ekrana ve ışıltılı gövde tasarımına sahip ilk akıllı telefon. RX17 Pro modeli kullanıcılarına Süper VOOC hızlı şarj teknolojisini sunuyor. Süper VOOC sayesinde 10 dakikalık şarj ile yüzde 40 seviyesinde, 40 dakikada ise yüzde 100 dolum sağlanıyor.

OPPO RX17 Pro, “kuzey ışıkları” ve “zümrüt yeşili” renkleri ile premium görüntü sunuyor. RX17 Pro’nun çentiğinin benzersiz şekli, düşmeden önce yakalanan bir su damlasından ilham alıyor. Damla ekran (6,4 inç ekran, ön yüzün yüzde 91,5’ini oluşturuyor) ve 3D kavisli tasarımı sayesinde tüm dikkatleri üstüne çekiyor.

Gece fotoğraflarında bir adım önde RX17 Pro’nun üçlü kamerası, damla ekranı ve ekran parmak izi sensörü ile akıllı cep telefonu dünyasına farklı bir bakış açısı getiriyor. Amiral gemisi olarak da adlandırılan çoğu “premium” telefon ile gündüz saatlerinde iyi fotoğraflar çekmek mümkün.

Ancak gece çekimleri farklı bir uzmanlık gerektiriyor. RX17 Pro’da F1.5 / F2.4 akıllı diyafram kamera ve OIS optik sabitleme özelliği sayesinde, en ince ışıklar net, parlak görüntülerde birleşiyor. Yapay Zeka Ultra Netlik Motoru sayesinde bir tuşa basmanız gece hareketliliğini yakalamanız için yeterli oluyor. RX17 Pro 6 GB RAM ve Qualcomm Snapdragon 710 chipseti ile, çok hızlı bir şekilde bilgi işlem performansı ve uygulama başlatma olanağı sunuyor. OPPO’nun akıllı, verimli işletim sistemi ve kullanıcı arayüzünün en son sürümü olan ColorOS 5.2 ise kullanımı kolaylaştırıyor. RX17 Pro’nun tavsiye edilen perakende satış fiyatı 4999 TL.