Günümüzde depolama aracı olarak sık kullanılan USB belleklerde çeşitli nedenlerle yaşanan veri kayıpları, kullanıcılar için büyük problemler yaratıyor

USB belleği bilgisayardan aniden çekip çıkartmak, içinde bulunan dosyaları yanlışlıkla silmek, belleği virüs bulunan bir bilgisayarda kullanarak işlevsiz hale getirmek, yetkisiz bir kişinin müdahalesiyle veri kaybetmek gibi problemlerin USB belleklerde veri kaybı yarattığını belirten Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, kullanıcıların veri kaybı yaşamasını önleyecek 7 öneriyi paylaşıyor.

1. Bilgisayardan çıkarırken “güvenli çıkart” komutunu kullanın. USB belleklerin, “çıkart” komutu tamamlanınca çıkarılması şart.

2. Kullanıcı izinlerini düzenleyin. USB belleklere ve içindeki verilere yetkisiz kişilerin ulaşması ihtimaline karşılık kullanıcı izinlerinin sınırlandırılması cihaz güvenliğini artırıyor..

3. Virüs kontrolü yapın. Bilgisayarların güncel antivirüs programlarıyla desteklenmesine ihtiyaç duyuluyor.

4. Ortak alanlarda bulunan bilgisayarları kullanırken daha çok dikkat edin. Özellikle internet cafe, otel, kütüphane gibi ortak alanlarda bulunan bilgisayarlarda USB bellek kullanımı, verileri risk altında bırakıyor.

5. Rutin olarak tarayın. USB belleklerde düzenli olarak yapılacak veri taraması, veri kaybının yaşanmaması için oldukça önem taşıyor.

6. Veri transferi gerçekleştirirken çevrimiçi olmayın. Özellikle kritik dosyaların USB belleğe aktarılması sırasında internet bağlantısının kapatılması, verilerinize yönelik riskleri azaltıyor.

7. Şifreleyin. USB belleklerin şifrelenmesi de verilerin korunma düzeyini oldukça artıran önlemler arasında yer alıyor.

Yıldızlı Projeler’e başvurular başladı

YILDIZ Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü iş birliği ile düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışması’nın 11’incisi için başvurular başladı

Siber saldırganlara dikkat!

TREND Micro, online alışverişlerde siber saldırılara maruz kalmak istemeyen tüketicileri daha dikkatli olmaları için uyarıyor.

Xiaomi Amazfit Verge satışta

Günlük hayatında fiziksel aktivitelerini kaydetmek ve spor esnasında kalp atışı, adım sayısı ve harcanan kalori gibi birçok veriyi takip etmeyi sevenler için tasarlanan Xiaomi’nin yeni akıllı saati Amazfit Verge n11.com’da 799 TL’den satışa sunuluyor.

2020’de işlemler elektronik ortamda yapılacak

HAZINE ve Maliye Bakanlığı’nın stratejisine göre, 2020 yılında tüm kuruluşlar işlemlerini elektronik ortamda yapacak.