05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

Ako Allah.....!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Irak lehçesinde;"Ako"var, demek. "Mako"ise; yok demek. Ve Iraklıların en meşhur deyimi...Allah var...!

Evet, Allah var...Zalim Amerika ve İngiltere müslüman avcılığına çıkmışlar. Irakta taş üstüne taş bırakmadılar. O, güzelim Harun Reşid şehri Büyük Osmanlın'ın güzidesi Bağdadı deldiler teştiler. Evlerini yaktılar, insanlarını öldürdüler, mabetlerini tahrib ettiler ve kaynaklarını ellerine aldılar. Masum Irak halkı, öz topraklarında, öz vatanlarında yabancı durumuna düştüler, düşürüldüler.

Amerikalıların Irakta yaptığı vahşet, asırlarca zihinlerden silinmeyecektir. Hele hele kolları kopan küçük Aliler, büluğ çağına girmeden namusları kirletilen kız çocukları ve en son müşahade ettiğim bir Iraklı genç köprüden geçerken o'nu nasıl bir yaylım ateşine almalarıdır.Bunlar daha bizim gördüklerimiz. Hiç bir ülke, hiç bir Arap lideri kalkıpta senin burada ne işin var, demiyor, diyemiyor. Amerikanın Irakta işlemiş olduğu cinayeti bir müslüman ülke batılı bir ülkeye yapsaydı... n'olurdu...! Bu katiller, Kur'an-ı Kerimi kurşunlayarak parçalamışlar, Bursada da Rahman suresini dinlemişlerdir.

Yeni bir Selahaddin Eyyubimi gelmesi gerekiyor.

Selâhaddin Eyyûbî, 1193 'te 56 yaşında Şam'da vefat etti. Haçlıları târumar eden Kudüs Fâtihi, ölüm döşeğindeyken, emri gereğince şehre dağılan münâdiler, mızrağa geçirilmiş kefenini göstererek şu ibret yüklü sözü haykırmışlardı: "Ey ahâli!.. Şarkın hâkimi Sultan Selâhaddin Eyyub-i ölmek üzeredir. Ahirete ancak şu bez parçasını götürebilecektir. Öyleyse, Allah'a kullukta gevşeklik göstermeyin!.."

Şöhreti cihâna mâlolan İslâm Mücâhidi vefat ettiğinde, geride mîras olarak bıraktıklarının dünya nâmına hiçbir değeri yoktu. Tüm mal varlığı şundan ibâretti: 1 Mısır dinarı, 36 veya 37 Nasırî dirhemi. "Müslüman kanına doymayan Bush, acaba ahirete ne götürecektir...?"

Koca Sultan Eyyub-i, zühd ve takva içinde kâmil bir hayat sürmüştü.

Yerli Hiristiyanlar ve Mûsevîler o'nun idâresini, Frenklerinkine tercih etmişlerdi.O, Yüce Sultan bütün bunlarla, sâdece İslâm Dünyası'nda değil; Batı Alemi'nde de bir "Selâhaddin Efsânesi"nin doğmasına sebebiyet vermişti. Avrupa'da yayılan efsâneler, onun ruhu, asâleti, adâleti, cesâreti, mertliği ve kudreti etrâfinda yoğunlaşmıştı.

Engin tevâzuu, hilmi, hoşgörüsü ve cömertliği ile zikredilirdi. Onunla oturan bir sultanla oturduğunun farkına varmaz; bir arkadaşıyla oturduğunu sanırdı. Kusurları görmezden gelir, kızmazdı. Mütebessim davranır, yüzünü asmazdı.

Özlem....!

Bugün Irak'ta, Selâhaddin-i Eyyub-i gibi bir kurtarıcının çıkması ve İslâm sancağının Irak semâlarında yeniden dalgalanması; Siyonistlerin ve suç ortağı Batılıların hâlâ kâbusudur. Irak topraklarının, istiklâli için Selâhaddin-i Eyyub-i gibi kahramanlara muhtaç olduğumuz da gizlenemez. Sömürgecilerin, Irak ve Irak halkına yaptığı zulüm ve işkençeleri, Irak halkı asla haketmedi. Al-i cenap Irak halkı, Yüce yaratanına son derece bağlı olduğu için, "Ako" Allah diyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *