SOSYAL ve ekolojik açıdan sorumlu ve adil “üretici” ve onlardan hizmet alan “türetici”leri buluşturmayı hedefleyen Good4Trust.org, İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı “Türetim Buluşmaları” düzenliyor. Good4Trust.org üyesi 78 ‘üretici’ satın aldığı ürünün kaynağını, çevreye zarar verip vermediğini inceleyen, yerel ürün kullanmaya özen gösteren “türetici”lerle buluşacak. İstanbul Impact Hub ve İzmir Originn Coworking’de 15 Nisan’da 18.00– 20.00 saatleri arasında eş zamanlı düzenlenecek buluşmalarda türetim ekonomisine yönelik deneyimlerini aktarılacak. Telekonferans üzerinden iki şehir birbirini dinleyerek farklı bölgelerin özelliklerini birbirine aktarabilecek.

Durdurun bu ayıbı

Nemrut Dağı Türk turizminin en önemli ürünlerinden biridir. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Nemrut’u geçtiğimiz yıl 110 bin turist ziyaret etti. Bu yıl da “Göbeklitepe Yılı”nın yaratacağı sinerjiyle, 250 bine ulaşması bekleniyor.

Anadolu kültür turlarının vazgeçilmez duraklarından olan Nemrut, aynı zamanda bölge turizmi için de kaldıraç görevini üstleniyor.

Bunun farkında olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2017 yılında hizmete açtığı modern “turist karşılama merkezi” ile verdiği değeri ve önemi göstermiş oldu.

Fakat turistin dağda ihtiyacını giderebileceği tek nokta olan 4 bin metrekarelik bu tesiste aylardır su yok. İnsanlar kayaların arasında tuvalet ihtiyacını gideriyor.

Bu Türkiye turizmi adına büyük bir utançtır!

Sezon başlamadan bu mağduriyetin giderilmesi için başta Adıyaman Valiliği olmak üzere kentteki tüm mülki ve yerel idarecilerinin acilen harekete geçerek, bu rezalete bir son vermesi gerekiyor.

Göbeklitepe’nin online görünürlüğü arttı

DIJITAL medya takip merkezi DeepHaber, Göbeklitepe’nin online mecralardaki görünürlüğünü araştırdı. Dizi çekimlerinden çeşitli sergilere, fuarlardan konserlere gibi çeşitli içeriklerde bahsi geçen Göbeklitepe en fazla yansımayı "ziyaretçi akını" içerikli haberlerde aldı. DeepHaber'in 20 binden fazla online mecrayı tarayarak hazırladığı araştırma sonucuna göre, Göbeklitepe 1 Ocak - 31 Mart 2019 tarihleri arasında toplam 13.453 haberde yer aldığı tespit edildi. Aylara göre incelendiğinde Ocak ayında 3.290, Şubat ayında 2.941 habere konu olan Göbeklitepe, Mart ayında ise 7.222 habere konu oldu. 10.171 sitede yayınlanan haberler 142.994 saat 33 dakika sitelerin ana sayfalarında yer alırken, 212 sitede ise 2.445 saat 59 dakika manşette kaldı. Göbeklitepe’nin yer aldığı 13.453 haberin okunma sayısı ise 417.034.630 olarak hesaplandı.