SEYAHAT acentaları ve oteller, transfer konusunda karşı karşıya geldi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık’ın “Oteller kendi müşterilerinin havalimanı transferini yapabilmeli” şeklindeki çıkışıyla başlayan tartışma, genişleyerek devam ediyor.

Ayık’a ilk tepki TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’dan geldi. Transferin seyahat acentelerinin münhasır hizmeti olduğunu hatırlatan Bağlıkaya, konunun tartışmaya açılmasını bile sağlıklı bulmadıklarını söyledi.

Sektörün diğer iki önemli kurumundan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), “Oteller kendi işlerine konsantre olmalı” diyerek TÜRSAB’a destek verirken, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ise, “Otellerin direkt rezervasyon yapan müşteriye” transfer hizmeti verebilmesi gerektiğini savundu.

Taksiciler de rahatsız

Tartışmadan rahatsızlık duyan diğer kesim ise taksiciler. Otellerin kendi araçlarıyla taşımacılık yapmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan taksici odaları, otellere böylesi bir hak tanınmasının korsan taşımacıları legalize edecek ortam yaratacağını savunuyor.

Sadece İstanbul’da turizm ve belediye belgeli iki binin üzerinde otel olduğunu hatırlatan taksiciler, “Bazı oteller müşteriyi kendi araçlarıyla taşırken, bazıları da gizli anlaşmalarla korsan taşımacılarla işbirliğine gidecektir” diyor.

9 büyükelçi Bursa’da ağırlandı

TÜRKIYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), ülkemizde görev yapan büyükelçilere Bursa’yı gezdirdi. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş felsefesinin vurgulandığı geziye; Arjantin, Küba, Sırbistan, Litvanya, Kuzey Makedonya, Malezya, Ukrayna, Hindistan ve Kolombiya’nın yer aldığı 9 ülkenin büyükelçileri aileleriyle birlikte katıldı.

Turizm elçisi olacaklar

3 gün süren gezide büyükelçilere, Osmanlı başkenti Bursa’da tarihi ve turistik yerler TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya tarafından gezdirildi. Bağlıkaya, “İkincisini düzenlediğimiz bu gezilerle ülkeler arasında yakın ilişkiler kurup aramızdaki kültür ve dostluk bağlarını güçlendirerek, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olan Bursa’yı güçlü bir destinasyon olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Amacımız Türkiye aşığı olarak ayrılsınlar, ülkelerine döndüklerinde ise Türkiye’nin turizm elçisi olsunlar. Ülkemizin her köşesini tanıtmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.