2019’UN ilk 2 ayında Antalya’ya paket turla en çok turist getiren tur operatörleri belli oldu. İlk sırayı MPI Turkey alırken onu; Odeon ve TUI izledi. Antalya paket tur pazarı 2019’un ilk 2 ayında yüzde 50’den fazla büyüdü.

Festival zamanı

BAHAR festivalleri, kış yorgunluğundan çıkmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Doğanın daveti olarak da kabul edebileceğimiz bahar festivalleri, son yıllarda yarattıkları turizm hareketliliğiyle de dikkat çekiyor. İşte tatil planı yaptıracak yakın zamanlı üç festival: 

Adana’dan mis kokulu bir davet Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl 03 – 07 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Kentte baharın doludizgin yaşandığı bu günlerde her yanı portakal çiçeğinin o büyülü kokusu saracak. Yarışmalar, eğlenceler ve müzikle zenginleşen festival, eşsiz Adana mutfağını deneyimleyip, baharın huzurunu yaşayabileceğiniz bir hafta sonu tatili için güzel bir fırsat. 

Lezzet ve eğlence bir arada Alaçatı Ot Festivali

Müthiş bir pazarlama mucizesine dönüşen Alaçatı Ot Festivali bu yıl 04 – 07 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Baharı Ege’nin güneşi ve yeşiliyle doyasıya hissetmek isteyenler için Alaçatı Ot Festivali, renkli ve moda bir seçenek. Festival süresince Alaçatı sokaklarında kurulan standartlardan alacağınız yerel tatların yanında farklı sanatsal etkinliklerle eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz. Yoğun ilgi gören festival nedeniyle kent girişi ve içinde yaşanan trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Trafiğe katlanamayanlara hatırlatmış olalım. 

İstanbul baharda bir başka güzel Lale Festivali

Bu yıl da 01 - 30 Nisan tarihleri arasında İstanbul sokaklarında ve parklarında rengârenk laleler açacak. Renk cümbüşünün hakim olduğu bu dönemde İstanbul’un gezmek doyumsuz bir keyfe dönüşecek. Ayrıca festival süresince Emirgan Korusu’nda, Göztepe 60. Yıl Parkı’nda ve Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikleri kaçırmamak lazım. Lale Festivali bir hafta sonunu İstanbul’da geçirip kültür ve sanat etkinliklerine katılıp, (6-17 Nisan İstanbul Film Festivali) müzeleri gezmek isteyenler için güzel bir fırsat.

İranlılar gelmeye başladı

İRANLILAR 13 günlük Nevruz tatili için Türkiye'ye gelmeye başladı. İran’dan gelen 400 kişilik ilk kafile İzmir Adnan Menderes Havalimanına Charter uçağıyla geldikten sonra Kuşadası’na geçti. Kuşadası’na Nevruz tatili döneminde 10 bin İranlı turistin gelmesi bekleniyor. Nevruz tatilinde charter uçaklarla gelecek İranlı turist sayısının 40 bini ulaşacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Van sınır kapısından da çok sayıda İranlının karayoluyla Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.